Koken met Enzo


Onze kok Enzo is een Nederlands en Engels sprekende kok welke graag voor onze gasten in Ligurië kookt.
Hij maakt alleen gebruik van de lokale producten en verse ingrediënten. Door zijn goede voorbereiding en leuke manier van kookles geven tovert hij samen met u de heerlijkste gerechten op tafel. Denkt u maar eens aan het maken van verse pasta's of het maken van uw eigen Limoncello. Niets is hem te gek.
Hij geeft zowel kookles bij hem thuis of hij kookt op uw vakantieadres. Zegt u het maar.....

We hebben hem bereid gevonden om regelmatig de lekkerste recepten met ons te delen zodat u alvast in de stemming komt. Proef en geniet!


Verse Pasta salade.Pasta Salade is geweldig lekker, en gemakkelijk te maken.
Dit recept voor Pasta Salade komt van een echte kok uit één van onze accommodaties.

Veel mensen gooien van alles en nog wat in hun pasta salade maar de pasta moet natuurlijk de boventoon blijven voeren. Daarom moet u altijd kiezen voor een paar ingrediënten van de beste kwaliteit zodat de afzonderlijke smaken nog goed te proeven zijn. In dit recept voor pasta salade wordt gewerkt met de beste tomaten, de lekkerste basilicum en natuurlijk echte Toscaanse olijfolie. Dit maakt deze salade tot een super salade. Wat heeft u nodig:

- 200 gram penne
- flinke bos basilicum
- flinke bos peterselie
- enkele salie blaadjes
- teentje knoflook
- tomaten
- gegrilde paprika
- rucola
- olijfolie
- peper en zout

Allereerst de pasta koken tot deze al dente is en dan direct onder koud water afspoelen en vervolgens in de koelkast zetten. Leg alle kruiden en de knoflook op het aanrecht en snij deze ragfijn. Vervolgens aanmaken met flink wat olijfolie. De tomaten in stukjes snijden en de gegrilde paprika's ook. Vervolgens de kruidenolie bij de pasta doen en de overige ingrediënten. Op smaak maken met flink wat peper en ietwat zout. Voeg voor de garnering wat snippers Parmezaanse kaas toe en klaar! Niks meer aan doen!

Buon Appetito!

Zoeken
Zoek via de kaart
Toscane Piemonte Umbrie Ligurie Emilia-Romagna Lazio De Marken Trentino Alto Adige Apulie Basilicata Veneto Friuli-Venezia Giulia Campania

Vakantiehuizen met meer...

Workshops-proeverijen

Workshops-proeverijen

Koken met Enzo

Koken met Enzo

Wellness

Wellness

Gasten vertellen...

Gasten vertellen...

Uw reis naar Italië

Uw reis naar Italië