Apulia
Apulië is de 'hak' van de Italiaanse laars. Het is een met name een vlakke regio die zich uitstrekt van het schiereiland met zijn nationale Park Gargano langs de Adriatische kust tot aan het uiterste zuidelijke puntje van die hak, de 'Capo Santa Maria di Leuca'.
Apulië is een ongerepte streek die nog door weinig toeristen bezocht wordt. Vooral de laatste jaren is deze regio erg in opkomst, mede door de komst van goedkope vliegmaatschappijen welke op de vliegvelden in Bari en Brindisi vliegen.
Hoewel de toeristische attracties van Apulië niet zo beroemd zijn als die van Toscane, Rome of zelfs Sicilia, heeft deze regio veel te bieden en kunnen de betrekkelijke rust en iets lagere prijzen juist een voordeel zijn. De streek is verder zeer vruchtbaar. Apulië levert een groot deel van Italië's pasta (het merk De Cecco, let maar op: geel met blauwe verpakking!) is inmiddels een wereldmerk), olijfolie, citrusvruchten en wijn. Salentino is een overheerlijke, door de overdaad aan zon, vrij stevige rode wijn die u zeer zeker moet proeven en op dit moment erg aan populariteit wint binnen en buiten Italië. Apulië produceert een tiende van de wijn productie in Europa. Ook de olijfolie uit deze streek is zeer bekend. Sommige olijfbomen zijn al enkele honderden jaren oud, ze zijn verbonden met deze streek en zijn beschermd. Het is verboden om olijfbomen om te hakken of te rooien.
Je vindt op dit moment nog veel kerken met Byzantijnse (6e eeuw na Christus) en Arabische invloeden. Voor veel Italianen is Apulië toch vooral synoniem aan de Trulli; de merkwaardige, witgekalkte huisjes met een rond, konisch dakje, gemaakt van natuurstenen grijze dakpannen. Het bekendste stadje is Alberobello (een UNESCO World Heritage site). Een echte aanrader is om het stadje Ostuni te bezoeken. Je vindt het tussen Bari en Brindisi, tussen de olijfboomgaarden en een paar heuvels en je waant je er in een Arabische kashba. De kubusvormige witte huisjes liggen opeengepakt tussen een paar heuvels en in de smalle steegjes kun je genieten van de schaduw.
Een geweldige manier om deze regio te ontdekken is per auto. Reizen langs de smalle wegen bekleed met oude stenen muren, kom je op verschillende prachtige stadjes op heuvels gelegen stadjes, een paar spectaculaire valleien en een van Europa's mooiste kusten. 

Al met al is Apulia meer dan de moeite waard om te bezoeken voor degene die Toscane bijvoorbeeld al goed kent, houdt van het ongerepte en de extra reistijd er voor over heeft. Ga in mei of september: in de zomer moet je namelijk opgewassen zijn tegen de hoge temperatuur. Ben je wel op de zomer aangewezen, gebruik dan de dag zoals de Zuid-Italianen ook doen: ga op het heetst van de dag lekker luieren binnen of in de schaduw; onderneem pas weer iets vanaf een uur of half 4 als ook de winkels weer open gaan.
 

Zoekresultaten

Zoeken
Zoek via de kaart
Toscane Piemonte Umbrie Ligurie Emilia-Romagna Lazio De Marken Trentino Alto Adige Apulie Basilicata Veneto Friuli-Venezia Giulia Campania

Nieuw

Agriturismo La Baghera

Uitgelicht

Le More E I Gelsomini
Aan het einde van een lange oprijlaan vindt u deze prachtig verbouwde Italiaanse boerderij met verschillende appartementen geschikt voor gezinnen van allerlei formaat. De boerderij is een aantal jaren geleden in oude glorie hersteld en tegelijk voorzien van alle moderne faciliteiten. Het gebouw is per appartement te boeken of als geheel voor grotere groepen

Aanbieding

Country Resort Guadalupe

Nieuw

Casale Triƫste

Nieuw

Agriturismo Villa La Morina

Nieuw

Agriturismo Poggio Montali

Nieuw

Casale Pian del Bello

Nieuw

Casa vacanze Le Fornaci

Vakantiehuizen met meer...

Workshops-proeverijen

Workshops-proeverijen

Koken met Enzo

Koken met Enzo

Wellness

Wellness

Gasten vertellen...

Gasten vertellen...

Uw reis naar Italië

Uw reis naar Italië