Basilicata
Deze Zuid Italiaanse regio is misschien wel het meest onbekende gedeelte van Italië. Deze regio is een uitstekende vakantiegelegenheid voor de vakantieganger welke houdt van prachtige natuur, cultuur en heerlijke gerechten en wijnen. Dit is nog een ongerept stukje Italië.
Het meest bekende is de stad Matera, welke op de Werelderfgoedlijst staat. De stad van de ‘Sassi’ (rotsen), met haar wijken waarvan de huizen deels in de rotsen zijn uitgehouwen. Matera is een van de oudste steden ter wereld en zo bijzonder en uniek dat het op een sprookjesstad lijkt. Vooral s’avonds wanneer de lichtjes in de huizen aangaan.
Bezoek ook de prachtige kustlijn met zijn beroemde kustplaats Maratea. Dit dorp bevindt zich op de berg van San Biagio welke uitkijkt op de heldere Tyrrheense zee. Kleine kronkelende gekleurde straatjes, balkons vol bloemen, rode daken en maar liefst 44 kerkjes kenmerken dit oude dorp. Maakt u eens een wandeling door de kleine straatjes, neemt u een kijkje in de vele ambachtelijke winkeltjes en geniet van een heerlijke espresso op een van de gezellige terrasjes. Voor een adembenemend uitzicht over de kustlijn van Maratea is een bezoek aan het beeld ‘Il Redentore’, dat zich op de top van de San Biagio berg bevindt, verplicht.

Basilicata heeft geen massatoerisme, de inwoners leven voornamelijk van de landbouw en veeteelt. Deze regio heeft prachtige natuurgebieden. Bent u opzoek naar rust en natuur dan kunt u heerlijk wandelen of op ontdekkingstocht gaan in één van de vele natuurparken, of even bijkomen in één van de bekende thermale baden van deze regio. Ook op gastronomisch gebied heeft deze regio u veel te bieden. De “Lucanische” gastronomie wordt de keuken van Basilicata genoemd. Wijnen, olijfolie, diverse soorten kazen en worsten, de rode aubergine uit Rotonda en het brood van Matera staan bekend als gezonde en eerlijke producten uit deze regio.
Basilicata grenst aan twee zeeën, aan de westkant grenst het aan de Tyrrheense zee en aan de zuidoostelijke kant aan de Ionische zee. Deze twee stukjes kust verschillen heel erg van elkaar. De Tyrrheense kant wordt gekenmerkt door een prachtige grillige kustlijn en de Ionische zee door kilometerslange goudkleurige zandstranden.
 

Zoekresultaten

Zoeken
Zoek via de kaart
Toscane Piemonte Umbrie Ligurie Emilia-Romagna Lazio De Marken Trentino Alto Adige Apulie Basilicata Veneto Friuli-Venezia Giulia Campania

Nieuw

Agriturismo La Baghera

Uitgelicht

Le More E I Gelsomini
Aan het einde van een lange oprijlaan vindt u deze prachtig verbouwde Italiaanse boerderij met verschillende appartementen geschikt voor gezinnen van allerlei formaat. De boerderij is een aantal jaren geleden in oude glorie hersteld en tegelijk voorzien van alle moderne faciliteiten. Het gebouw is per appartement te boeken of als geheel voor grotere groepen

Aanbieding

Country Resort Guadalupe

Nieuw

Casale Triƫste

Nieuw

Agriturismo Villa La Morina

Nieuw

Agriturismo Poggio Montali

Nieuw

Casale Pian del Bello

Nieuw

Casa vacanze Le Fornaci

Vakantiehuizen met meer...

Workshops-proeverijen

Workshops-proeverijen

Koken met Enzo

Koken met Enzo

Wellness

Wellness

Gasten vertellen...

Gasten vertellen...

Uw reis naar Italië

Uw reis naar Italië