Campania
Campania is een grote regio in het zuiden van Italië welke grenst aan Lazio en in het noorden aan de regio Molize. De hoofdstad van deze regio is Napels. De regio is bekend om zijn prachtige kustlijn en stranden,. De eilanden van Campania zijn: Ischa, Procida en het prachtige jet set eiland Elba.
Door haar milde klimaat, de prachtige kustlijn, de rijkdom van haar kunst en geschiedenis, de heerlijkste gerechten en wijnen maken deze regio tot één van de meest fascinerende van Italië. De regio Campania heeft een gevarieerd landschap, met een prachtige kustlijn en vruchtbare vlaktes verder in het binnenland. Verder heeft deze regio veel te bieden op het gebied van kunst en cultuur.
De kustlijn grenst aan de Tyrreense Zee welke voor een prachtig uitzicht en een schitterende zonsondergang zorgt. Een van de bekendste steden van Campania is wellicht Napels. Napels is een bruisende stad met een rijke geschiedenis vol kunst en cultuur. Napels heeft natuurlijk ook nog een zeer bekende keuken, de Napolitaanse keuken. Proef zeker de bekende dunne “Pizza Napolitana”. Verder heeft de stad karakteristieke kronkelige straatjes, prachtige paleizen, monumenten en kerken. Bezoek zeker de mysterieuze ondergrondse tunnels en grotten onder Napels.

De bekendste bezienswaardigheden van Campania zijn ongetwijfeld de opgravingen van de steden Pompeï en Herculaneum, de grot van Sybille, de Griekse tempels van Paestum, de Amalfikust van Sorrento tot Salerno en de eilanden Capri en Ischa.
Breng tijdens een verblijf in Campania een bezoek aan een van de bekendste vulkanen ter wereld, de Vesuvius. Kijk je ogen uit op de vlakte van de vulkaan. Op dit moment slaapt de vulkaan en is niet meer actief na zijn laatste uitbarsting sinds 1944. De Vesuvius is bekend geworden door het verhaal van Pompeï..
Hoewel er prima vliegverbindingen zijn naar Napels kun je de regio Campania het beste per auto ontdekken. 

Zoekresultaten

Zoeken
Zoek via de kaart
Toscane Piemonte Umbrie Ligurie Emilia-Romagna Lazio De Marken Trentino Alto Adige Apulie Basilicata Veneto Friuli-Venezia Giulia Campania

Nieuw

Agriturismo La Baghera

Uitgelicht

Le More E I Gelsomini
Aan het einde van een lange oprijlaan vindt u deze prachtig verbouwde Italiaanse boerderij met verschillende appartementen geschikt voor gezinnen van allerlei formaat. De boerderij is een aantal jaren geleden in oude glorie hersteld en tegelijk voorzien van alle moderne faciliteiten. Het gebouw is per appartement te boeken of als geheel voor grotere groepen

Aanbieding

Country Resort Guadalupe

Nieuw

Casale Triƫste

Nieuw

Agriturismo Villa La Morina

Nieuw

Agriturismo Poggio Montali

Nieuw

Casale Pian del Bello

Nieuw

Casa vacanze Le Fornaci

Vakantiehuizen met meer...

Workshops-proeverijen

Workshops-proeverijen

Koken met Enzo

Koken met Enzo

Wellness

Wellness

Gasten vertellen...

Gasten vertellen...

Uw reis naar Italië

Uw reis naar Italië