Trentino-Alto-Adige
Trentino-Alto-Adige is een Duits-Italiaanse regio in het noordoosten van Italië. De regio grenst aan Oostenrijk en is verdeeld in twee provincies. Het meer Italiaans gedeelte Trento en het Alto Adige ( Bolzano) welke ook wel Süd-Tirol wordt genoemd. Ongeveer 60% van de bevolking spreekt Italiaans en de overige 40% Duits. De hoofdstad van Trentino-Alto-Adige is Trente. In Trentino-Alto Adige vind je prachtige skigebieden, en ook de meren in dit gebied zijn zeker de moeite waard. Het meest noordelijke deel van het Garda meer eindigt in deze regio. Er zijn nog meer prachtige meren, verschillende Alpenmeren zijn zowel 's winters als zomers te bezoeken en er is voor iets wat wils. Het Levico meer met een gemiddelde temperatuur van 23 graden behoord tot één van de warmste meren van Europa. Heerlijk dus om in te zwemmen! Ook voor sportliefhebbers is Trentino-Alto Adige een goede keuze. Je kan hier bergbeklimmen, golven, paardrijden, deltavliegen en paragliden.

De regio Trentino Alto Adige kent geen typisch Italiaanse keuken. Door de Oostenrijkse invloeden zijn de gerechten nogal zwaar. Brood, spek, kaas, knudeln, zuurkool en goulash zijn typische gerechten van deze streek.
Hoewel er maar 15% van het land bewerkt kan worden voor de landbouw is deze regio één van de grootste producent van appels. Deze vind je dan ook weer terug in de nagerechten zoals apfelstrudel.

Kortom een regio voor ieder wat wils.

Zoekresultaten

Zoeken
Zoek via de kaart
Toscane Piemonte Umbrie Ligurie Emilia-Romagna Lazio De Marken Trentino Alto Adige Apulie Basilicata Veneto Friuli-Venezia Giulia Campania

Nieuw

Agriturismo La Baghera

Uitgelicht

Le More E I Gelsomini
Aan het einde van een lange oprijlaan vindt u deze prachtig verbouwde Italiaanse boerderij met verschillende appartementen geschikt voor gezinnen van allerlei formaat. De boerderij is een aantal jaren geleden in oude glorie hersteld en tegelijk voorzien van alle moderne faciliteiten. Het gebouw is per appartement te boeken of als geheel voor grotere groepen

Aanbieding

Country Resort Guadalupe

Nieuw

Casale Triƫste

Nieuw

Agriturismo Villa La Morina

Nieuw

Agriturismo Poggio Montali

Nieuw

Casale Pian del Bello

Nieuw

Casa vacanze Le Fornaci

Vakantiehuizen met meer...

Workshops-proeverijen

Workshops-proeverijen

Koken met Enzo

Koken met Enzo

Wellness

Wellness

Gasten vertellen...

Gasten vertellen...

Uw reis naar Italië

Uw reis naar Italië